چه مقدار سود نقدی سهام برای ما بهتر است؟

چرا شرکت ها به سهامدارانشان سود نقدی سهام پرداخت می کنند و چرا سرمایه گذاران به سود نقدی نیاز دارند؟

همه چیز درباره سود نقدی سهام را در این مطلب بخوانید

وقتی که سرمایه گذاران از کسب درآمد از بورس صحبت می کنند، عمدتاً منظورشان دریافت سود نقدی سهام است که به سهامداران شرکت پرداخت می شود. چراکه سود نقدی همان طور که از نامش پیداست بخشی از سود شرکت در پایان سال است که به صورت وجه نقد بین سهامداران آن تقسیم می شود و برعکس افزایش قیمت سهام، برای سهامداران ملموس تر است .

اما روند پرداخت سود نقدی به سهامداران چگونه است؟

هر شرکت بورسی، درصورتی که در وضعیت خوبی به سر ببرد و مدیران آن عملکرد مناسبی داشته باشند، در پایان سال مالی مبلغی را به عنوان سود هر سهم در صورتحساب سود و زیان خود گزارش می کند. سپس در مجمع عمومی صاحبان سهام که به صورت سالانه بعد از پایان سال مالی برگزار می شود، میزان پرداخت سود نقدی به سهامداران با پیشنهاد اعضای هیأت مدیره و تصویب در مجمع مشخص می شود. برای مثال سود هر سهم شرکت الف در سال قبل ۱۰۰ تومان بود که در مجمع تصویب شد ۴۰ درصد از این مبلغ به عنوان سود نقدی بین سهامداران تقسیم شود و مابقی برای انجام پروژه های جدید در شرکت انباشته شود .

در این مطلب پاسخ تمامی سوالات شما درباره ی سود نقدی سهام داده خواهد شد و به طور کلی با این مسئله آشنا خواهید شد و نحوه ی دریافت سود نقدی را یاد خواهید گرفت

این سود به چه کسانی پرداخت می شود و نحوه پرداخت آن چگونه است؟

سود نقدی سهام، تنها به سهامدارانی تعلق می گیرد که در زمان برگزاری مجمع عمومی سالیانه، مالک آن سهم باشند. فرض کنید تاریخ برگزاری مجمع عمومی ۲۱ تیرماه باشد . چنانچه در این تاریخ شما مالک سهام شرکت الف باشید، سود تقسیمی به شما تعلق خواهد گرفت؛ بنابراین هنگام خرید یا فروش سهام خود به وب سایت کدال مراجعه کنید و بعد از بررسی تاریخ مجمع عمومی سالیانه اقدام کنید . چراکه اگر شما قصد داشته باشید روز ۲۰ تیرماه، سهام خود را به فروش برسانید، برای بهره مندی از سود نقدی سهام، باید یک روز دیگر صبر کنید و سپس آن را بفروشید. شرکت ها موظف هستند تا هشت ماه بعد از تشکیل مجمع عمومی سالیانه، سود نقدی تصویب شده را به سهامداران شرکت پرداخت کنند.

کدام دسته از سرمایه گذاران به دریافت سود نقدی علاقه بیشتری دارند؟

سه دسته از سرمایه گذاران علاقه بیشتری به دریافت سود نقدی بالاتر دارند:

۱ سرمایه گذاران محافظه کار: سرمایه گذارانی که ریسک زیاد را دوست ندارند .
۲ سرمایه گذاران تازه کار: سرمایه گذارانی که به تازگی وارد بازار بورس شده اند و فعلاً به دنبال کسب تجربه هستند ومی خواهند مزه سود را زیر زبانشان بچشند .
3 سرمایه گذارانی که در آستانه بازنشستگی هستند: این دسته از سرمایه گذاران به زودی به جریانی از وجوه نقد احتیاج دارند تا به وسیله آن بخشی از هزینه های زندگی شان را پوشش دهند.

اما دسته ای سرمایه گذاران هم هستند که علاقه ای به دریافت سود نقدی ندارند و بیشتر تمایل دارند سود شرکت صرف تولیدمحصولات بیشتر و همین طور راه اندازی پروژه های جدید و سودآور شود تا نیازی به تأمین مالی این پروژه ها از طریق منابع خارجی انجام نشود. اگر شما جزو این دسته از سرمایه گذاران هستید و در حال حاضر نیازی به وجه نقد ندارید، سود تقسیمی دریافتی را مجدداً در سهام همان شرکت یا سایر شرکت ها سرمایه گذاری کنید.

چگونه سود تقسیمی شرکت ها را با هم مقایسه کنید؟

سود نقدی شرکت الف برای هر سهم ۹۰ تومان و سود نقدی سهام شرکت ب ۴۰ تومان است. کدام یک گزینه بهتری برای سرمایه گذاری است؟ پاسخ در بازده سود تقسیمی نهفته است. برای مقایسه ابتدا باید سود تقسیمی را بر قیمت هر سهم تقسیم کنید تا بازده سود تقسیمی به دست آید. حال با مقایسه بازده سود تقسیمی دو شرکت با هم گزینه بهینه مشخص می شود. قیمت سهم الف 3۶۰ تومان و قیمت سهم ب ۱۰۰ تومان است؛ بنابراین بازده سود تقسیمی سهم الف ۲۵ درصد و بازده سود تقسیمی سهم ب ۴۰ درصد است. پس اگر به دنبال سود نقدی بیشتر هستند، سهم ب گزینه بسیار بهتری برای سرمایه گذارانی
است .

تنها نکته ای که لازم است به آن توجه کنید این است که بازده سود تقسیمی تحت تأثیر نوسانات قیمت سهام هر روز و هر لحظه تغییر می کند؛ و با افزایش یا کاهش قیمت سهم در بازار، بازده سود تقسیمی هم به صورت معکوس کاهش یا افزایش می یابد

بنابراین اگر پیش بینی می کنید در طول سال هزینه هایی خواهید داشت که برای تأمین آن هزینه ها نیاز به منابع مالی دارید، به جای فروش سهام خود می توانید سهامی را انتخاب کنید که سود نقدی بالایی را به سهامدارانشان پرداخت می کنند .

همه چیز درباره ی سود نقدی سهام

برای مشاهده ی کتاب در زمینه ی بورس و سهام بر روی همین متن کلیک نمایید .

برای مشاهده ی نرم افزار های مورد نیاز برای موفقیت در بازار سرمایه روی این متن کلیک نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخش های مختلف